Η ομάδα μας

Αγγελική Κλήμου

Αγγελική Κλήμου

Μαία, Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια, Ιδρύτρια του Κέντρου

Η Αγγελική Κλήμου εργάζεται από το 2010 ως ελεύθερος επαγγελματίας-μαία, προετοιμάζοντας νέα ζευγάρια για τον τοκετό και τη γονεϊκότητα σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο. Υποστηρίζει τις γυναίκες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ένα φυσικό/φυσιολογικό τοκετό και όσες επιθυμούν να έχουν ένα φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (VBAC). Από το 2017 έχει δημιουργήσει το Κέντρο Υποστήριξης & Προετοιμασίας για τη Γονεϊκότητα & την Οικογένεια.

Έχει σπουδάσει Μαιευτική στο τμήμα Μαιευτικής Αθηνών και Σωματική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Ελληνικού Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.). Στο πλαίσιο της πρακτική της άσκησης στη Μαιευτική, έχει εργαστεί σε νοσοκομεία της Φινλανδίας, αποκτώντας εμπειρία στον φυσικό/φυσιολογικό τοκετό.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 697 35 44 894

Γεώργιος Κ. Μιχαλόπουλος

Γεώργιος Κ. Μιχαλόπουλος

Μαιευτήρας, Γυναικολόγος

Με δεκαετή εμπειρία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας (NHS), εξειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την Κολποσκόπηση, και βαθιά γνώση του μη παρεμβατικού τοκετού περιλαμβανομένου του τοκετού μετά από καισαρική (VBAC), ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη του 2011 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στον τομέα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Απόφοιτος του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών, ολοκλήρωσε τις ιατρικές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2000, εργάστηκε αρχικά ως αγροτικός ιατρός και στη συνέχεια ως ειδικευόμενος ιατρός στο Τμήμα Γενικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας. Από το 2002 έως το 2011 εργάστηκε στη Μ. Βρετανία, προκειμένου να ειδικευτεί στη Μαιευτική-Γυναικολογία.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου ειδίκευσης εργάστηκε στα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Κέντρα της Γλασκώβης και του Εδιμβούργου, όπως το New Royal Infirmary of Edinburgh, Glasgow Southern General Hospital και Wishaw General Hospital. Τα Νοσοκομεία αυτά αποτελούν κέντρα αναφοράς και παραπομπής για τη Νότια Σκωτία, με μεγάλο όγκο βαριών περιστατικών. Επιπλέον είναι όλα Μονάδες πιστοποιημένες «Φιλικές προς τα Βρέφη» με έντονο προσανατολισμό προς τον θηλασμό και τον φυσικό τοκετό. Ως αποτέλεσμα, απέκτησε εκτενή εμπειρία σε όλη τη γκάμα του μη παρεμβατικού τοκέτου, περιλαμβανομένου του τοκετού μετά από καισαρική (VBAC), τοκετού διδύμων και τοκετού ισχιακής προβολής.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή του απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας (Certificate of Completion of Specialist Training και τίτλος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), καθώς και το Δίπλωμα του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας (DRCOG).

Ως ειδικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος ανέλαβε θέση μόνιμου Επιμελητή στο St John’s Hospital at Howden, Livingston του Εδιμβούργου με περαιτέρω εξειδίκευση στην Κολποσκόπηση, αποκτώντας πιστοποίηση από τη Βρετανική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου (BSCCP) το 2008.

Στη συνέχεια ακολούθησε τριετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Προχωρημένη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (Advanced Laparoscopic Surgery) στο New Royal Infirmary of Edinburgh σύμφωνα με τις προδιαγραφές εκπαίδευσης του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας (RCOG), το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2011.

Κατά την τριετία 2008-2011 πέρα των άλλων καθηκόντων του διετέλεσε υπεύθυνος Ιατρείου Υστεροσκόπησης (Office Hysteroscopy) και Ιατρείου Κολποσκόπησης, ενώ παράλληλα απέκτησε μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση της Ενδομητρίωσης εργαζόμενος στη Μονάδα Πυελικού Πόνου. Επιπλέον συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση ειδικευομένων στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική, αλλά και τη Μαιευτική-Γυναικολογία γενικότερα.

Από το 2011 συνεργάζεται κατά κύριο λόγο με το Μαιευτήριο Λητώ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 80 45 090

Γιάννης Κορκοτσέλος

Γιάννης Κορκοτσέλος

Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής & επόπτης ψυχοθεραπευτών, Εισηγητής σεμιναρίων

 Εργάστηκε 16 χρόνια στο Ελληνικό Δημόσιο σε δομή του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Από το 2017 διατελεί Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και το 2020 εξελέγει μέλος του ΔΣ της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ). Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης Χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.), του Κέντρου Προετοιμασίας & Υποστήριξης για τη Γονεϊκότητα & την Οικογένεια, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (ΚΕΦΙ) και του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής (ΚΕΣΥΘΕ).

Έχει σπουδάσει Σωματική Ψυχοθεραπεία, Συμβουλευτική στις εξαρτήσεις και Διοίκηση υπηρεσιών υγείας για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην Δυναμική Ομάδων. Συμμετέχει σε εκπαιδεύσεις σχετικά με την Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία – (Emotionally Focused Therapy) για ζευγάρια και οικογένειες.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 697 47 83 615

Μόρφης Διαμαντής

Μόρφης Διαμαντής

Aναισθησιολόγος, Βελονιστής

Ο Μόρφης Διαμαντής εργάζεται ως ειδικός αναισθησιολόγος στο μαιευτήριο Λητώ από το 2008, ενώ ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος του ιατρείου βελονισμού του μαιευτηρίου με εξειδίκευση στο μαιευτικό και γυναικολογικό βελονισμό και την υπογονιμότητα. Σε όλο αυτό το διάστημα έχει πάρει μέρος ως ομιλητής σε πολλά συνέδρια και ημερίδες παρουσιάζοντας τη χρησιμότητα του βελονισμού κατά την περιγεννητική περίοδο.

Έχει σπουδάσει ιατρική στο Πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης, ειδικεύτηκε στην αναισθησιολογία και έχει εργαστεί ως ειδικός αναισθησιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν και στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ υπήρξε και εκπαιδευτής στην Παιδιατρική Υποστήριξη της Ζωής (EPLS). Κατέχει δίπλωμα Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Ιατρικού Βελονισμού, Μαιευτικού Βελονισμού, Βελονισμού στην υπογονιμότητα και Κοσμητικού Βελονισμού.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 694 77 74 957